måndag 14 december 2015

Vecka 50

Vecka 50
Börjar med att tacka alla föräldrar m.m. som kom och firade Lucia med oss. 
Under veckan har vi tränat på luciasånger och haft sångsamlingen ute då vi har sjungit luciasånger.
På eftermiddagen har barnen fått prova och måla med vattenfärger.
Ett barn säger:" smutsigt." Barnet hade en pensel med svart färg på. Hon drog penseln över alla färgerna så att det blev en svart streck på färgerna.
 Ett barn räknade strecken hon målade på pappret. " en, två, tre, fyra."
Barnen sa: " Titta" flera gånger. 
De målade med vatten i början istället för att ta färg på penseln.

NOBELDAGEN
På torsdag var det Nobeldagen. Under förmiddagen gick två grupper (tre-åringarna) ner till Smöblomman och gjorde några experiment och de var nyfikna på vad det fanns i de olika rummen.
Experimenten var att de fick varsin sugrör som de skulle blåsa i en skål med vatten och diskmedel. Det kom upp bubblor när de blåste i vattnet.
Det fanns ett bord där de skulle få provsmaka på olika grönsaker. Det fanns röd paprika gurka och morötter. De skulle ha en ögonbindel för ögonen så att de inte skulle se vad de smakade på. De ville inte ha ögonbindeln för de tyckte det var obehagligt. De fick säga vad det hade för grönsak i munnen och vilken färg har grönsaken.

PEPPARKAKSBAK
Vi  har bakat pepparkakor med barnen. De fick välja vilken pepparkaksformar de ville ha. De fick kavla med en stor kavel och lägga pepparkakorna på bakplåtspapper. 
Barnen undersöker petflaskorna. Vilken är tyngst och vilken är lättast. Vilken färg har vattnet och hur mycket vatten finns det i flaskan.
Barnen lyssnar på en sagobok varje dag. De får lära sig hur man tittar i en bok och att de ska vara försiktig med sidorna när de bläddrar i boken. Det är intresserade av att titta på böckerna. Vi pratar om bilderna i boken. Vad är det som händer på bilden? Om någon vill så får barnet återberätta lite om boken.  

LUCIAFIRANDE 11/12
Luciafirandet gick bra. Barnen tyckte det var spännande när de gick till stora gården. Det var roligt att så många föräldrar kom till luciafirandet som var på fredag.
Och vi hade tur med vädret. Vi slapp regnet och solen kom fram. Barnen tyckte det var intressant och roligt att vara nere på stora gården och se sina föräldrar lyssna medan de sjöng luciasånger.


Päivi är ledig från torsdag 17/12 till 10 januari 2016. 17/12 och 18/12 kommer Chera vara hos oss. Hon har varit tidigare hos oss. Och den 7/1 och 8/1 2016.


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till er alla önskar Päivi, Ewa och Sukran


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar